Bootcamp training Gorinchem

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een bootcamp training. Vraag je je nou altijd al af wat dat precies inhoudt, dan moet je vooral verder lezen. Bootcamptraining is een spierversterkende trainingsmethode die je uitvoert in teamverband onder deskundige leiding van een professionele fitnessinstructeur. Een bootcamp training in Gorinchem  duurt meestal een uur. Tijdens dit uur is het doel om je kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Doordat je met een team traint, train je intenser dan dat je alleen traint. Zo heeft een bootcamp training dus maximaal effect! De training is veel efficiënter dan dat je in je eentje traint.

Geschiedenis

Bootcamp komt oorspronkelijk uit Amerika. Deze trainingsmethode werd veel ingezet voor het leger in bezette gebieden. Het doel was om op een zo efficiënt mogelijke manier snel resultaat te boeken. Soldaten werden op een intensieve manier getraind met materiaal dat op dat moment daar voorhanden was. In 1999 is deze trend overgewaaid naar Engeland. Sindsdien neemt de populariteit van deze sport steeds meer toe.

 

Oefeningen

Er wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke trainingsmaterialen zoals boomtakken. Ook doen we veel oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Verder worden er kettlebells gebruikt. De instructeur geeft korte, inspannende opdrachten die makkelijk uit te voeren zijn. Ook al zijn ze makkelijk te begrijpen, het vraagt op gebied van conditie en uithoudingsvermogen absoluut veel van de sporters. De les start altijd met dynamische rekoefeningen en je loopt je warm als opwarming. Vervolgens krijg je verschillende intervaltrainingen. Na afloop wordt er afgesloten met yoga. Je kunt dan even ontspannen en tot jezelf komen en trots zijn op jezelf!

 

Intervaltrainingen

Crosssfit: Het doel van crossfit is om zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Gewichtheffen

Opdrukken

Sit-ups

Squatting

Planking

 

Probeer het zelf!

Probeer zelf eens een proefles bootcamp training. Laat je vooral niet afschrikken door het idee dat deze speciale training eigenlijk voor soldaten is ontwikkeld! Vaak zijn de trainingen in de buitenlucht, zo ook in Gorinchem. Buiten wordt ook veel gebruik gemaakt van obstakels die we tegenkomen. De stoepranden, bankjes en boomtakken worden allemaal gebruikt bij onze lessen. Als je lessen volgt, zul je merken dat je je fitter voelt. Je conditie en uithoudingsvermogen gaan omhoog. Leuke bijkomstigheid is dat je lichaam strakker wordt en dat je beter in je vel komt te zitten. Je voelt je krachtiger en levenslustiger! Je moet voor deze resultaten natuurlijk wel regelmatig trainen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *